Ditt første skritt til bedre helse…

I mitt forrige innlegg skrev jeg litt om det å ha en kropp i balanse… nok energi til å klare hverdagen, og litt om det å leve det livet man ønsker.

Det er ofte slik at en sykdom kan komme snikende, og ofte uten at man merker det, men plutselig sitter man der og føler seg uten energi og overskudd, og føler seg rett og slett.. ja.. syk..

Når jeg tenker tilbake på den dagen da jeg møtte veggen så ser jeg nå at kroppen ga meg signalene på forhånd.. et helt år i forveien faktisk. Kroppen ga meg ikke de samme signalene da jeg fikk lavt stoffskifte i 1999, men jeg fødte 4 mndr. i forveien så koblingene med stress har jeg ikke noe problemer med å se i dag.

Det jeg vil du skal gjøre er å sette deg ned og tenke over når du fikk din sykdom, eller at du følte at det skjedde endringer i din egen kropp i forhold til energi etc.

Med min egen erfaring kan jeg fortelle deg at blant annet lavt stoffskifte ofte kommer 4-6 mndr. etter en hendelse i livet ditt som har vært stress for kroppen din. Dette kan være svangerskap, dødsfall, hard trening over lang tid, eller at du har tæret på kroppen din så lenge at det plutselig sier stopp. ME kan også komme fra en dag til en annen. Ofte hører da intoleranser for mat med når dette skjer.

Ta deg tid til å sette deg ned å prøve å tenk over hvorfor du ble syk. Det kan hende det jeg skriver ikke passer akkurat deg.. og at årsaken hos hver enkelt av dere kan være forskjellig… men det jeg ønsker at dere skal innse at sykdom ofte er skapt av stress.. stress .. stress..

Når man innser det kan det ofte være enklere å gå videre, og legge dette stresset bak seg. Har det skjedd veldig mange negative ting i forbindelse med dette stresset, så skriv de gjerne ned på gule post it lapper, ha lappen oppe i en bolle og brenn de når du er klar for å gå videre.

Man kommer seg aldri videre og får bedre helse om man også skal bruke tid og energi på ting som stresser en.. Å bli frisk fra en sykdom man har handler ofte om at man må stresse ned.. kanskje gjøre litt mindre en periode… sette litt mindre krav til seg selv… ha litt mindre av dette “flink pike” syndromet om at man må bare eller skal bare. Det handler om at man skal ta vare på seg selv for å kunne ha energi til å ta et skritt videre..

Når det er på tide å fjerne uønskede minner og forhold fra våre liv, tilbyr en brennende skål et ritual på en god måte å frigjøre negativitet på. Den brennende skålen gir plass til en ny begynnelse. Det kan gjøres når som helst. Å gi slipp på negative ting gir oss frihet.
I århundrer har urfolks grupper brukt røyk som et symbol på deres tanker og bønner som stiger til Den Store Ånd. Engasjerte par har også sluppet fortiden i en brennende bolle før de tok løfter. Uansett omstendighetene er formålet med seremonien å skifte bevissthet. Det handler om å bli stille, navngi hva du vil frigjøre, og la det gå. Når vi slipper disse negative tingene opplever vi frihet. Å la oss åpne opp oss som menneske for inspirasjon, innsikt, visdom og kjærlighet.
Skriv ned hva som ikke lenger tjener deg.
Skriv på et stykke papir hva du vil frigjøre.
Det er din bevisste bevissthet som aktiverer problemer, tanker og ting fra livet ditt.
Beskriv hendelsene så mye eller så lite som du vil. Det kan være så enkelt som et navn eller et ord, eller mer i dybden. La hjertet ditt åpne for strømmen som frigjør gamle sår, negativitet eller usunne tankemønstre. Visualiser røken som tar dine tanker.
På et trygt sted setter du alle disse lappene i brann i en skål, eller du setter deg ved en peis eller annet trygt sted
Deretter lar du det du har skrevet brenne. Når du ser på papir brenningen, visualiserer du uønskede tanker som stiger opp i røyken, at disse blir frigjort fra deg.
Tillat deg selv å oppleve det du føler: frykt, angst, tristhet, tap, takknemlighet. Når røyken stiger opp, si en bekreftelse om å la gå:
I dag slipper jeg ut det jeg ikke vil ha. Jeg lar det gå. I dette er jeg helbredet og fornyet. Jeg åpner mitt hjerte for å få bedre  helse innenfra. Når papiret har blitt brent og avkjølt, kan du velge å spred eller blåse asken inn i vinden eller legg det en plass hvor du mener det er trygt at det kan ligge slik at du kan la de gå ut av livet ditt.
Etter å ha fullført ritualet, ta et øyeblikk å vend deg mot fremtiden.
Visualiser hva du vil oppleve i livet, og hvordan du vil at den skal ta form.

Lag deg en ny liste for imorgen.
Skriv dine intensjoner på et stykke papir, eller opprett et ark hvor dine ønsker står.
Sett det på et trygt sted. Ta det ut det følgende året for å se hvordan visjonen din har tatt form.

Lykke til hva enn ditt første skritt mot bedre helse er..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s