Maten skal være din medisin…

De fleste vet at jeg driver gruppen Magnesiumprotokollen-Norge, og at jeg også har startet en gruppe som heter Carnivore Tribe – Norge. Magnesiumprotokollen-Norge er i ferd med å hjelpe mange til å komme seg av medisiner av ymse slag, og flere forteller også om at de får mere energi i hverdagen, og det er jeg kjempe glad for.

Den hjalp meg av stoffskifte medisiner, og endelig få det livet jeg hadde savnet og holde på med alle de årene jeg gikk på medisiner. Komme meg ut i frisk luft, oppholde meg i fjellet, og rett og slett ha nok energi til å jobbe.

Det er ikke blitt så mange turer denne vinteren som jeg har ønsket, da helgene er gått med til flytting, en mann som bristet ribbeinet sitt, og et par helger som gikk bort til å bli kvitt snørr etter influensa.

Når jeg skriver at maten skal være din medisin slik at du kan finne igjen energien din og bli frisk, så handler det om at du skal slutte å spise prosessert mat. Du skal slutte å spise pose mat, boks mat, og all mat som er laget for at du skal lage deg et lettvint måltid. All mat skal lages fra bunn av, da det uansett hvordan du vrir eller vender på det er kostholdet som vil være din medisin for at du skal bli frisk. Magnesiumprotokollen er der for å hjelpe kroppen og komme i balanse og komme i gang igjen, men du kommer til å bli syk igjen om du ikke samtidig endrer livsstil, og flytter tiden tilbake ca 40 år og begynner å spise maten våre forfedre spiste.

Det første du skal begynne med er å begynne å koke deg kraft. Kraft inneholder mineraler, og det vil også hjelpe å øke produksjon av magesyre som kroppen din trenger for å fordøye maten.

Jeg har i løpet av mange år prøvd mye forskjellig kosthold, og har funnet ut at min kropp fungerer best på Carnivore.

Nå sier jeg ikke at dette skal være et kosthold du skal spise, men det jeg vil du skal tenke over er hva du kjenner gjør godt for kroppen din. Når man har til eksempel lavt stoffskifte bruker kroppen lenger tid på å fordøye mat, så jeg vil at du skal ha denne tanken i bakhodet når du gjør ditt valg for hva du skal spise de neste 6 mnd. Dette gjelder også når du har til eksempel ME.

  • Innmat, kjøtt, kraft, egg, sjømat tar kort tid for kroppen å fordøye
  • Salat eller rå grønnsaker tar lang tid for kroppen å fordøye
  • Grønnsaker som ikke er godt kokt tar også lang tid for kroppen å fordøye for de fleste. Slik at til mere de er kokt til bedre er dette for kroppen når man tenker på opptak av mineraler og vitaminer.
  • Frø og korn tar også lang tid for kroppen å fordøye. Jeg er av den formening at dette bør utelukkes helt fra kostholdet i en periode på alt fra 6 mndr. til 1 år. Om du ønsker å bruke det i ditt kosthold bør det ihvertfall bløtlegges over natten før du bruker det.

Da jeg startet min reise så valgte jeg å spise Tradisjonskost, og kuttet nesten ut grønnsaker fra kostholdet mitt og slik er det også i dag. Jeg har ikke grønnsaker i mitt daglige kosthold, men spiser det en gang i uken fordi jeg spiser Taco med familien. Jeg spiser også svært lite frukt, og holder meg som regel til appelsiner fordi jeg synes det smaker friskt og godt, men dette er heller ikke hver dag.

Listen under er hva jeg mener ditt kosthold bør innholdet om du er veldig syk. Hva du velger er opp til deg.

INNMAT: lever, hjerte, nyrer, hjerne o.s.v (lam, storfe, kalv og vilt er å foretrekke
KJØTT: Alle typer rødt kjøtt (gressforet er å foretrekke, men alt kjøtt er bedre enn ingen kjøtt i det hele tatt. Svinekjøtt er også greit en gang i blant så lenge dette er kjøtt fra frilandsgris. Svinekjøtt bør også spises sammen med mettet fett på grunn av innholdet av flerummettet fett som kan være betennelsesskapende. 
KRAFT: av bein fra storfe, lam, vilt og kylling, høns. Rekekraft av rekeskall og fiskekraft hode og skinn er også fint. 
EGG: Rå eggeplomme er supermat. Omelett, eggerøre. Kokte og stekte egg spises gjerne, men eggehviten kan hemme næringsopptak om den ikke er varmebehandlet godt nok. Rå eggeplommer kan med fordel brukes i kefir, surmelk eller lignende.
SJØMAT: Skalldyr, skjell og fisk, innmat, rogn og melke troner også på toppen av næringskjeden
FETT: Kokosolje, upastaurisert smør, talg, smult, ghee, fett fra fugl, kakaofett etc.

Alle trenger litt karbohydrater – ris, poteter og rå løk er noe man kan bruke. Mengde proteiner og fett bør overgå mengde karbohydrater i et måltid.
Er man syk er det også viktig å spise hver 3. time slik at blodsukkeret holder seg stabilt gjennom en dag. 
KOS DEG MED GOD MAT.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s