Veien videre…

Noen av dere har sikkert lest mine foregående poster, og i de siste dagene har jeg tenkt litt. Tenkt litt over at jeg skulle skrive noen ord om veien videre.

I alle mine år med sykdom, og dårlig energi drømte jeg alltid om det jeg hadde lyst til å gjøre.. men som jeg ikke hadde energi eller overskudd til fordi kroppen ikke fungerte.

Gjennom 17 år prøvde jeg mye.. feilet mye, og fant ikke min vei til mere energi fordi jeg ser nå at jeg manglet kostholdet som skulle til for at jeg skulle bli frisk. Jeg spiste Keto og Lavkarbo opp til flere ganger og jeg ble bedre, men jeg ser nå at det var 5 viktige matvarer og mineraler som jeg ikke spiste gjennom alle disse årene som har vært veldig essensiell mat og mineraler for å komme meg av medisiner.

Det to viktigste mineralene jeg ikke inntok nok av var faktisk salt. Ikke den typen salt som finnes i ferdig prosessert mat, men av den typen salt som inneholder mineraler som til eksempel:

  • Maldon salt
  • Celtic Salt
  • Real Sea Salt
  • Havsnø
  • Gruvesalt
  • Himalayasalt

og mange andre typer mineral salt som er å få tak i om man bruker litt tid på å lete salt slik jeg har gjort gjennom 2 år.

Det andre mineralet jeg ikke fikk nok av var kalium. I og med binyrene mine var ubalanserte så tisset jeg ut dette mineralet like fort som jeg inntok det, så det å fly på do hver time var en del av hverdagen i lange perioder.. også på natten. Veldig slitsomt og ikke få sove hele natten. I perioder var jeg oppe på do opp til 3 ganger pr. natt. Slik holdt jeg på i alle år, og jeg våknet like trøtt som når jeg la meg.

Et vitamin er også viktig for binyrene, og dette inntok jeg heller ikke nok av opp gjennom tiden.

Vitamin C lagres i binyrene, og det var noe jeg ikke visste før jeg startet på min helsereise i august 2016

Vitamin C er et viktig mikronæringsstoff som vi må innta daglig fra kostholdet vårt, da det ikke kan produseres av kroppen vår, og da skal det ikke være vitamin C fra Askorbinsyre, men fra mat eller pulver som ikke er varmebehandlet.

Vitamin C finnes i all slags frukt og i en del grønnsaker. Årsaken til at binyrene elsker vitamin C er at den høyeste konsentrasjon finnes i binyrene, da hele 98% av kroppens vitamin C lager er lagret i binyrene. Vitamin C benyttes av binyrene i produksjonen av alle binyre hormonene og spesielt kortisol (stress- og fettlagringshormonet, som på et høyt nivå endrer nervesystemet slik at det kommer i “flight eller flight” mode.

Når du er under mye stress (og er i “fight eller flight” mode) over lang tid, og kroppen din tror det må løpe fra en fare, blir vitamin C raskt brukt i produksjon av kortisol og binyrenes stress-respons hormoner .

Når kroppen er under konstant stress over lang tid, og har brukt opp store mengder vitamin C i lang tid for å forsøke å støtte kroppens stressrespons, kan binyrene bli utmattet, noe som resulterer i tretthet, noe som igjen kan føre til at de frigjør mer kortisol. Dette kan ha mange effekter på kroppen, det kan øke følelsen av angst, føre til uregelmessigheter i blodsukkeret, forringe skjoldbruskfunksjonen, forårsake hormonelle ubalanser, at du føler cravings, og matbehovet ditt kan også endre seg, og av den grunn bidra til vektøkning.

Dette er noe jeg selv har levd med på kroppen i 17 år, og binyrene har vært det organet jeg har jobbet mest med opp gjennom de siste to årene for at kroppen skal komme mere i balanse.

Nå er det også slik at jeg iløpet av alle disse årene med å prøve å få mere energi så inntok jeg aldri de mengder magnesium jeg inntar i disse dager, og jeg brukte heller aldri Rosita Torskeleverolje eller okselever hver uke heller. Jeg skal ikke gå innpå dette tema her og nå og, hvorfor disse ingrediensene er så viktig i kostholdet vårt, men jeg vil bare at du som leser dette skal tenke over om du er villig til å spise mat du ikke liker for å bli frisk?

Første gang jeg inntok rå lever så brakk jeg meg.. jeg synes heller ikke torskeleverolje smakte fantastisk, men i dag spiser jeg 500 gram lever i uken til tider og drikker torskeleverolje fra flaska. Jeg liker begge disse tingene i dag.. men jeg innrømmer at det ikke var godt til å begynne med..

Poenget med denne posten er:

Er du villig til å spise mat du ikke liker i dag for å bli frisk, og for å få bedre helse?

Om svaret ditt er JA!

Da kan det hende du kan få hjelp av denne bloggen og det jeg kommer til å skrive…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s