Høyt eller lavt stoffskifte?

Det er veldig mange i Norges land som har lavt stoffskifte. Dette er en diagnose jeg selv har hatt, og jeg har gått på medisiner mot denne sykdommen i 17 år.

Jeg er nå inne i mitt andre år uten medisiner, og jeg kan meddele at jeg fremdeles har det fint uten medisiner.. at jeg jobber fullt og rett og slett trives med livet slik det er.

Jeg har fått flere spørsmål på om jeg kan dele hva jeg gjorde for å komme meg av medisiner, og siden jeg nå har en blogg hvor jeg kan dele dette på skal jeg skrive ned hva jeg har gjort og hva jeg har spist for å komme dit jeg er i dag.

Listen over hva slags mat jeg spiste/spiser ser slik ut:

 • Jeg kokte/koker kraft og brukte dette hver dag
 • Jeg brukte gelatin som både stivner i varme drikker og løser seg i kalde drikker
 • Jeg brukte/bruker lever, rogn, nyrer, speket hjerte, kjøtt, kylling, og villfanget fisk etc.
 • Jeg brukte/bruker fersk melk fra bonde og lagde kefir og syrnet melk selv.
 • Jeg kjøper upastaurisert smør og ost.
 • Jeg bruker mineral salt, og har brukt dette i store mengder til tider.
 • Jeg bruker/brukte økologisk krydder
 • Jeg har brukt/bruker Rosita Torskelever olje som inneholder naturlig Retinol og vitamin D.
 • Jeg brukte upastaurisert eple cider eddik for å hjelpe kroppen å lage mere magesyre.
 • Jeg har brukt/bruker mye magnesium
 • Uraffinert kokosolje i kaffe og også til tannpuss
 • Rårørsukker som søtning

Jeg spiste og spiser ikke grønnsaker og frukt, men unner meg appelsiner når de er i sesong eller RÅ appelsin juice når kroppen sier fra at den trenger det.

Jeg brukte også surdeigsbrød en periode.

Lavt eller høyt stoffskifte = næringsubalanse eller ubalanse i mineralene

Det er kanskje vanskelig å tro på det jeg skriver over, men i mine øyne kommer alle sykdommer vi har av ubalanser i mineralene i kroppen, og har ikke flere årsaker slik legemiddelindustrien mener og vil at vi skal tro. Vi har bare forskjellige næringsubalanser som gir seg utslag i forskjellige diagnoser som legemiddelindustrien henger opp på en knagg slik at de får oss til å tro at vi må bruke den og den medisinen for at symptomene skal bli borte. Alle medisiner behandler kun symptomene man har, og behandler ikke årsaken til sykdommen i seg selv.

Fett, kjøtt og proteiner en del av ditt daglige kosthold

Kan jeg bli frisk fra lavt eller høyt stoffskifte?

Jo mere du satser på å bli frisk til raskere kommer du til å merke endringer til det bedre, om du samtidig bruker naturlige mineraler og gir kroppen næringen den trenger slik at den kommer i gang igjen.

Høyt stoffskifte:

Mangel på:

 • Retinol
 • Magnesium intracellulært
 • Selen
 • Ceruloplasmin produksjon
 • Biotilgjengelig kobber
 • For mye jern lagret i kroppen
 • Vitamin C
 • Ofte ubalanse i binyrene

Lavt stoffskifte:

Mangel på:

 • Retinol
 • Magnesium intracellulært
 • For mye eller for lite jod
 • Natrium
 • Selen
 • Ofte lav sink grunnet for mye jern
 • Ceruloplasmin produksjon
 • Biotilgjengelig kobber
 • For mye jern lagret i kroppen
 • Vitamin C
 • Ofte ubalanse i binyrene

De fleste med lavt stoffskifte har lav magesyre produksjon grunnet mangel på mineraler som magnesium, sink, natrium og kalium.

Ofte har man også mangel på flere av B vitaminene og deriblant B1, B3 og B5.

Ved nedsatt funksjon av skjoldkjertelen bør man ha et kosthold som domineres av protein og fett for at skjoldkjertelen skal komme i gang igjen.

Skal du starte på den veien jeg gjorde så bør du tenke på å ikke spise grønnsaker og frukt over en periode på 6 mndr. til 1 år slik at kroppen din kan bruke energi på å helbrede kroppen din istedenfor på fordøyelse av mat som grønnsaker, frukt, korn og frø.

Har du ME må du ta de samme valgene, men det kan hende veien til å bli frisk blir noe lengre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s