Byggeklossene våre..

Jeg fortsetter litt på samme tema med disse byggeklossene våre og hvorfor du skal tenke over maten du spiser, kosttilskuddene du bruker og hvorfor du bruker de..

I mitt forrige innlegg skrev jeg om vitamin C, og hvorfor det er så viktig at vi får i oss nok av dette vitaminet i forhold til binyrene og stress.

Her i Norge er anbefalt mengde C vitamin 75 mg daglig. I mine øyne er ikke dette nok for å dekke kroppens behov for dette viktige vitaminet. Det som også er et tankekors er at det som selges her i Norge som vitamin C i virkeligheten er syntetisk fremstilt og er ikke et helt vitamin C, (litt om dette skrev jeg om i et foregående innlegg). C vitamin som selges her i Norge inneholder Askorbinsyre, og jeg vil presisere enda en gang at denne typen vitamin C skal du holde deg langt unna om du ønsker bedre helse.

Årsaken til det er at fraktproteinet Ceruloplasmin blir hemmet slik at jern og kobber ikke beveger seg som det skal.

Mer om dette kan du se her:

Skal du ut å shoppe vitamin C for bedre helse skal den typen du ser etter være en type som ikke er varmebehandlet.

Du kan bruke hvilken som helst type vitamin C så lenge den ikke er varmebehandlet. Dette gjelder også for drikke. Nesten all type appelsin juice her i Norge er pastaurisert, og såvidt meg bekjent er kun to typer appelsin juice “godkjent” i mine øyne som ikke er behandlet i det hele tatt. Dette er en type som heter RÅ appelsinjuice, og er å få kjøpt på de fleste butikker. Det skal finnes et merke til som du kan bruke, men jeg husker ikke i farten hvilket merke dette er da jeg ikke bruker denne selv.

Du kan også skvise sitroner eller appelsiner selv og om du bruker frukt kan også Kiwi eller Guava være et alternativ.

Om du har en sykdom eller har mye stress i livet ditt mener jeg at man kan trenge opp i mot 1000 til 1500 mg vitamin C i en periode for at binyrene skal klare å få fylt opp lagrene sine til det nivået det skal være. Når man begynner å føle seg bedre kan mengden med fordel senkes til ca 4-800 mg daglig.

Jeg har selv brukt store mengder vitamin C og har opplevd følgende:

  • Mye mindre rynker i ansiktet (vitamin C er viktig for at kroppen skal lage kollagen)
  • Huden er ikke tørr lengre
  • Får ikke så lett blåmerker lengre
  • Tannkjøttet mitt blør ikke lengre
  • Ikke vondt i leddene lenger, og er heller ikke hoven

Hvilken C vitamin kilde du velger er jo selvfølgelig opp til deg. Jeg skriver veldig mye om det jeg har opplevd selv gjennom snart 3 år, og de fleste som har fulgt meg en stund vet at det meste har vært veldig positivt.

Jeg kommer til å fortsette å skrive om disse byggeklossene våres også i tiden framover da jeg vil du skal tenke over om trenger alle kosttilskuddene du tar, og om dette er noe du kan få dekket på naturlig måte gjennom mat.

Vi drukner i reklame for syntetiske kosttilskudd, og for noen går det så langt at de tar omtrent 10 forskjellige typer hver dag.

Er dette veien å gå?

Skal det bli slik at vi skal spise prosessert mat, og forgifte oss selv fordi den ikke inneholder mineralene og vitaminene våre trenger? I mine øyne har ikke syntetiske kosttilskudd eller prosessert mat noe i kroppen vår å gjøre, og om jeg så skal bruke 20 år på å omvende folk til å endre hvordan de tenker, og lager maten sin så er dette vel anvendt tid.. fordi butikken må endre varene de tar inn i butikkene sine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s