Ta godt vare på deg selv…

Jeg tenkte jeg skulle fortsette på å skrive om Magnesiumprotokollen.. men fant ut at jeg ville vente med det til over påske, og heller skrive noen ord om det å ta vare på seg selv.

Påska brukes ofte til å spise god mat… treffe familie og venner, å rett og slett ha det hyggelig sammen.

Noen gruer seg til både jul å påske fordi man blir sittende alene.. fordi man skal på besøk hos noen man egentlig ikke har lyst til å besøke, fordi disse menneskene tapper deg for energi, og ikke gir deg noe..

Andre bruker påske til å vaske å rydde bort vinteren som har vært, og får besøk av venner og bekjente med hyggelige middags selskap etc.

Sitter du der å kjenner på om du egentlig har energi til alt dette? Har du en indre stemme som forteller deg at du må ta deg sammen for å klare å gjennomføre noe av det?

Jeg tror mange sitter med en slik følelse inni seg, men lytter ikke til den fordi det er forventet at vi skal gjøre slike ting selv om energien ikke er på topp. Vi gjør rett og slett det som er forventet av oss.. uten tanke på oss selv og hva det gjør med oss.

Ofte handler livet vårt om vi er friske eller syke om at vi havner i et mønster det er tungt å komme seg ut av. Man blir ofte sittende lammet og ute av stand til å komme ut av dette mønsteret fordi man setter for store krav til seg selv, og omgivelsene har forventninger til oss som ikke samsvarer med det vi klarer.

Man føler seg kanskje litt fanget i disse mønstrene da kreftene som skal til for å bryte de ikke er tilstedet, og man setter seg for store mål og gaper over for mye og gir opp halvvegs fordi man ikke klarer det. Jeg er den første til å si at jeg vet at det ikke er lett.. men hva om du starter med å rydde i livet ditt og fjerner det som ikke gir deg noe?

Å endre mønster man er i koster tid.. og krefter.. men her handler det ikke om å ta store skritt.. men et skritt av gangen.. og de skal ikke være store.. men overkommelig for deg og den situasjon du er i.

Spør deg selv disse spørsmålene:

  • Hva er positivt i livet mitt?
  • Hva er negativt i livet mitt?
  • Hva ønsker jeg å endre?
  • Hva er mine postive og negative sider?
  • Hva gir meg energi?
  • Hva har jeg i livet mitt som er negativt?
  • Har jeg personer i livet mitt som tapper meg for energi?

Ofte handler det om å bryte mønstre om at man må ta noen valg.. ofte er disse valgene også tøffe da det kan være mange personer man må fjerne for at livet skal bli slik vi ønsker.

Da jeg selv hadde mindre energi enn det jeg har i dag og fremdeles gikk på stoffskifte medisiner så var jeg også i et mønster. Dagene besto av familie, barn, hus, hjem og jobb og ikke så mye mere.

Da jeg møtte veggen havnet jeg også i et visst mønster.. et mønster hvor jeg synes synd på meg selv fordi jeg mistet troen på meg selv, og at jeg ikke var verdt noe. Jeg klarte ikke gå tur med hunden min, og jeg hadde en arbeidsgiver som heller ikke ga meg noe, og noen venner som ikke var bra for meg.

Jeg ble sittende en stund på sofaen.. men innså at ingen ville hjelpe meg til å komme ut av dette mønsteret utenom meg selv, og noen venner som hjalp meg å innse at alt ved meg som person ikke var negativt.

Jeg tok heller ikke store skritt til å begynne med… for det er ikke hvor store skritt du tar som gjelder.. men hvor viktige skrittene er for deg, din helse og stressfaktorene i livet ditt som i sin tur tapper deg for mineraler som i sin tur gjør deg syk.

Den dagen du innser at du må ta godt vare på deg selv for å holde deg frisk, så har du kommet langt, og om du da må si nei til ting du tidligere sa ja til så handler dette om det viktigste du har i livet ditt…

NEMLIG DITT LIV…

SÅ.. KJÆRE DEG.. bruk påsken til å ta vare på deg selv… GOD PÅSKE

GOD PÅSKE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s