Har du lest innholdsfortegnelsen på kosttilskuddene du bruker?

Mange undersøker ikke hva som virkelig er i produktene de velger å kjøpe når de handler vitaminer og kosttilskudd fra helsekostbutikker og andre steder hvor dette selges. Ofte er årsaken at mange har prøvd alt for å få bedre helse, og kjøper ofte ting de ser gjennom reklame og andre medier hvor dette annonseres uten å virkelig sjekke hva som finnes i disse tilskuddene.

Når noe selges som en urte, vitamin, superfood eller annet tilskudd, tror de det er automatisk trygt å velge. Selv om det er rapportert om lite dødsfall grunnet naturlige tilskudd i motsetning til det store antallet dødsfall som er forårsaket av legemidler, er det fortsatt mange skjulte toksiner som brukes rutinemessig i hele bransjen både når det gjelder i legemiddelindustrien, og i den bransjen som selger naturlige vitaminer og mineraler.

Har du lest innholdsfortegnelsen på kosttilskuddene du bruker?

Om du ikke har gjort det vil du sannsynligvis kaste ut ganske mange produkter i kjøleskapet og en del av det som står på badet ditt , og som du bruker av hver dag for at du skal får bedre helse om du fortsetter å lese.

Toksiner i vitaminer: Maltodextrin
Hvis du henter et naturlig produkt og ingredienslisten sier “maltodextrin”, er sjansene svært høye at maltodextrin i produktet er laget fra Monsantos GM-mais.

Nesten alle maltodextrinene som brukes i hele den naturlige produkt industrien, er genetisk modifisert.

Mange vitaminer inkluderer også tilsetningsstoffer for å skape ønsket form, farge, smak eller vekt. Dessverre bruker noen produsenter ingredienser som har en risiko som langt overveier fordelene sine. Når du velger et vitamin, pass på ingredienser som magnesiumstearat eller stearinsyre, som er giftige flytende midler. Unngå også giftige ingredienser som silikondioksid, noe som gjør at vitaminer veier mer og skal gi “naturlige smaker”. Andre toksiske ingredienser inkluderer metylcellulose, carnaubavoks(palmevoks) og titandioksid.

Vitamin C “askorbinsyre” (fra GM mais)
Nesten alle “vitamin C” som er solgt i hele Norge, er laget fra GMO-mais og er ikke et naturlig produkt som kroppen kjenner igjen.

Dette betyr at mange av kosttilskuddene solgt som whole food, vitaminer som selges på apoteket ditt, og spesielt produktene i dagligvarebutikken, er (nesten) alle laget med genetisk modifisert vitamin C. Det er typisk kalt “askorbinsyre”, og nesten 100% av askorbinsyren som brukes i den naturlige produkt industrien, kommer fra GMO.

Bly og arsen i urter fra Kina
Kina er den mest forurensede nasjonen på planeten, men mange frukter, grønnsaker og urter dyrkes i Kina og eksporteres til Nord-Amerika og Europa for bruk i naturlige produkter.

Høye nivåer av bly og arsen finnes i ulike matvarer, kosttilskudd og urteprodukter fra Kina.

Litt rart er det at det ikke utføres tester av små og mellomstore bedrifter som importerer og forhandler produkter fra Kina om hvor høye eller lave nivå av tungmetaller det er i disse produktene.

Kalsium Kalsium funnet i billige vitaminer er ofte bare skjell som er vasket opp på stranden. Magnesium blir ofte solgt som billig magnesiumoksid som kan være helt ubrukelig for kroppens celler. Hvis du kjøper mineraltilskudd, kan du kaste bort pengene dine med mindre mineralene er i riktig form: Magnesium chlorid eller malat, som et eksempel.

Når det gjelder mineraltilskudd, finner man ofte spor av barium og bly i flytende kosttilskudd, men disse er vanligvis på så lave nivåer at de ikke er noen reelle bekymringer, og er ofte også i sin naturlige form.

Den beste kilden til alle mineraler er ikke overraskende, friske planter eller kjøtt fra gressforede dyr. Dette er mineraler kroppen kjenner igjen, og vil gjøre seg bruk av i kroppen på en helt annen måte enn mineraler som er syntetiske og laget på.. “søppel”.

Jeg kunne fortsette å ramse opp toksiner og ingredienser som ikke er bra for oss, men kanskje det er på tide vi begynne å se tilbake i tid? Tilbake til den litt enklere måten å leve på hvor maten var laget fra bunnen.. hvor tannpussen ofte foregikk med natron, og hvor man smurte kroppen inn med kremer som man laget uten ingredienser som faktisk ikke er farlig for kroppen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s