De forskjellige fasene på Magnesiumprotokollen

Jeg har fått en del spørsmål på hvorfor Magnesiumprotokollen er delt inn i Faser og hvorfor den er satt opp slik den er, og tenkte jeg skulle bruke et innlegg til å skrive noen ord om dette.

Vi har alle forskjellige ubalanser. Noen av oss er skikkelige syke, og bruker flere typer medisiner. Bruk av medisiner påvirker mineralene i kroppen på en eller annen måte. Medisiner mot høyt blodtrykk som et eksempel senker natrium for å balansere og maskere det kroppen egentlig skal gjøre selv i natrium/kalium pumpa.

Fase 1 på protokollen: Den er satt sammen slik for at man skal hjelpe binyrene å komme i gang, og innta antioksidanter for å hjelpe kroppen å senke det oksidative stresset som er i kroppen. Både vitamin C og vitamin E er sterke antioksidanter. Vitamin C har jeg allerede skrevet en del om, mens vitamin E vil jeg skrive om i mitt neste innlegg.

Mange vil reagere med ubehag eller andre symptomer på Adrenal Coctktail. Det kan da lønne seg å starte med de andre ingrediensene først, for å starte med dette så skånsomt som mulig, og heller øke mengden salt i mat, og begynne å lage til eksempel kraft kokt på grønnsaker med høyt kalium innhold.

FASE 1

Adrenal Cocktail – Tas kl. 10.00 og 14.00
Spor Mineraler
Naturlig kilde til vitamin C
Naturlig kilde til vitamin E
Magnesium – Malate og Glycinate

Mange må vente med å starte med Magnesium fordi det gir ubehagelige symptomer som hjertebank, svimmelhet etc.

Det er ikke slik at du må starte med Fase 1 like den er skrevet, og det er heller ikke slik at du må innta AC klokka 10.00 og 14.00. Noen har ikke disse droppene i kortisol på denne tiden av døgnet, og kan få dette enten tidligere eller senere. Det er her du må starte med å lære kroppen din å kjenne og lytte til signalene den sender deg.

I begynnelsen synes jeg dette var vanskelig da jeg selv var såpass dårlig at jeg ikke visste hva som var hva, men etterhvert som tiden gikk kjente jeg når det var behov for en Adrenal cocktail og den energien den ga og fremdeles gir meg.

FASE 2

2 ts Biepollen
150 gram okse lever pr. uke
1-2 ts Rice Bran

Noen har problemer med å få i seg okse lever. Noen spiser den rå mens andre lager gode måltider, og andre igjen må bruke kapsler for å få det i seg. Jeg har spist rå lever i tre år og ble etterhvert lei, så jeg lager meg nå ei gryte jeg synes er god som min mormor lagde til meg når jeg var lita. Jeg bruker heller ikke akkurat 150 gram i uka med lever, men jeg sørger for at jeg kjøper meg en klump når jeg kjenner kroppen trenger det, og kjøper meg da gjerne 1 kg slik at jeg kan spise dette over et par dager.

Tenkte jeg skulle dele oppskriften på denne gryten her da det er flere som har spurt om å få den.

Innhold: Ca 500 gram lever, løk, sopp, bacon og fløte. Jeg kutter ofte ut grønnsakene da jeg ofte glemmer å kjøpe, men bruker ofte Scampi også i samme gryta.

  • Start med å kutte lever i ønskelige biter
  • Deretter kutter du løk og sopp
  • Jeg steker ofte bacon i stekeovn for å få den sprø. Stekovn på 200 grader i ca. 10-15 min. Alt etter hvor sprø du vil ha baconet.
  • Start med å frese sopp og løk
  • Lever skal ikke steke lenge. Kun til den er såvidt brunet og ofte i 5 min eller mindre alt etter hvor høy varme du bruker. Jeg bruker som regel lav varme for å ikke miste næringen i leveren
  • Når leveren er nesten stekt har du oppi ønsket mengde fløte og lar den putre på lav varme. Jeg bruker mye fløte i min gryte og det blir nesten suppe av det, men jeg liker smaken dette gir. Når gryta er ferdig kan baconet tilsettes i de siste minuttene før inntak eller haes i ved siden av.

Fase 3

Diatomaceous Earth 1 tsp
Boron 3 mg
Taurin 500 mg

Den siste fasen er for de som har brukt protokollen en stund. Ingrediensene her legges derfor til når binyrene er oppe å går, og kroppen kan tåle en Detox som blant annet Diatomaceous Earth kan gi.

Boron: hjelper med å få magnesium inn i cellen, og det flytter på kalsium slik at man bør starte på dose anbefalt, og eventuelt øke om man har tatt en hårmineral analyse som viser nivåene av dette mineralet.

Taurin: er et mineral man kan få gjennom mat om man spiser en del innmat. Det hjelper også med å få blant annet kalium inn i cellen.

Begge disse mineralene vil jeg skrive mere om i mine neste innlegg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s